Thursday, 27 March 2014

Fruits Basket animasi/manga

Hi assalamualaikum,

Baru-baru ni disebabkan terasa nak tengok cerita, nisa tengok balik cerita animasi fruit basket, sebab macam dah tak ingat cerita dia macam mana .. mmg best, sebelum ni pernah post pasal lagu momiji fruit basket clik sini .. hari ni nak cerita sikit pasal keseluruhan  cerita ni .. 

Bermula dari Tohru(watak utama) disebabkan mak dia br mniggal dunia, dia terpaksa tinggal dirumah atuk dia, tapi disebabkan atuk dia nak buat renovation kt umah dia .. so atuk dia minta dia tinggal kt umah kwn2 dia sementara dan disebabkan dia taknak menyusahkan kwn-kwn dia, dia pun dgn memberanikan diri tinggal  dalam kemah kt kaw hutan berhampiran .. kemudian dia nak kesekolah kebetulan terserempak dgn rumah kwn kelas dia yuki sohma, yuki sohma ni sangat popular kt sekolah dia dan peminat-peminat dia panggil dia prince yuki .. tapi dia ni jgk sangat misteri .. 
Then pada  hari tu jgk yuki sohma dan sepupu dia terserempak dgn Tohru di tmpt perkhemahan dia .. mereka pon ajak tinggal sama tak perlu bayar dgn syarat dia kena buat semua kerja rumah dan masak-masak.
Pada waktu tu la rahsia keluarga sohma terbongkar . bilamana bila mereka terpeluk dgn lain jantina mereka akan bertukar mengikut 12 zodiak . time tu la mcm-mcm jadi, sorang-sorang dari 12 zodiak dtg jumpa dgn Tohru. 12 zodiak ni kira bagai terkena sumpahan sbb tu mereka jauhkan diri dari org lain, sbb tu bila ada org lain yg tau rahsia keluarga dorg akan ambil tahu . 

mmg best cerita animasi dia, tapi yg tak berapa best cerita dia setengah je dari carita asal manga dia . selama ni mmg tak pernah nak baca mangga dia . hari tu baca mmg la sangat-sangat best dari cerita asal dia and dalam anime banyak misteri tak selesai, kalau baca manga ending dia mmg happy ending .. tapi yang nisa paling suka tengok lukisan dia (^^)

Tapi jalan cerita dia pun mmg best, lawak, misteri, sedih, macam-macam rasalah .. haha

Kalau nak tengok anime dia boleh bukak link sini Anime Fruit Basket

Kalau manga pulak nisa selalu bukak kat sini Manga Fruit Basket
O.k bawah ni gambar dalam cerita ni
ni watak utama dalam cerita fruit basket ..dari kiri Yuki Sohma , Honda Tohru , Kyo Sohma

ni antara my favourite part dalam manga 








dan ni salah satu lagu dalam animasi fruit basket




ok sampai sini sahaja share pasal fruit basket .. daa~ slm (^^)


5 comments:

  1. kite jarang layan anime ni.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe takpe..nisa layan pun sebab time tu bosan sangat..tapi sbb jln cerita best..rase berbaloi2 tengok :D

      Delete
  2. Great site you have here but I was wanting to know if you knew of any community forums that cover the same topics talked about in this article?
    I'd really love to be a part of group where I can get responses
    from other knowledgeable individuals that share the same
    interest. If you have any recommendations, please let me know.
    Bless you!

    my blog post ... tandblekning hemma

    ReplyDelete
  3. seriously mellya suka gila cite katun ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe..mellya tengok yg anime ke komik mangga? niesa paling suka ending kt mangga (^^)

      Delete